Анотирана библиографија радова из руске лексикологије и лексикографије (1945-1975) - Jović, Aleksandra V. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2017)
Под појмом руске лексикологије и лексикографије 1945−1975. године подразумеваћемо све радове руских лингвиста из наведених двеју дисциплина, као и лексикографске и лексиколошке описе руског језика објављене у датом периоду ван граница совјетске Русије. Исцрпнија и свеобухватнија библиографија изискивала би далеко више времена и простора. Покушали смо, ипак, да обезбедимо увид у неке значајније лексикографске приручнике и лексиколошке радове из овог времена, који су, иако данас већ традиционални, послужили као темељ млађим поколењима лингвиста.