Преглед важније литературе о десетерачкој народној епици - Laketa, Snežana S. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2017)
Циљ рада јесте дати преглед литературе о народној епској песми (десетерачкој). Преглед литературе разврстан је у три области: Историја настанка епских песама; Књижевно-теоријска разматрања народних епских песама са књижевном критиком и Методичка интерпретација народних епских песама.