Творба придева са значењем човекових физичких особина - Savić-Grujić, Ana R. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2016)
У раду су представљени придеви којима се у говорима сврљишког краја квалификују особе специфичних телесних особина. Творбеном анализом обухваћено је више од 300 деривата добијених префиксацијом, суфиксацијом и сложено-суфиксалним начином творбе. Посебна пажња посвећена је анализи суфикса, који су представљени у комбинацији с основом уз коју се везују, а уједно је указано и на њихову продуктивност и значење на деривационом плану.