Вести о бици код Петроварадина и опсади Београда у аутобиографским списима Жана Фредерика Дизбаха - Elezović, Dalibor M. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2016)
Рад се заснива на подацима из рукописне аутобиографије Жана Фредерика Дизбаха, која се чува у Историјском архиву у Фрибургу у Швајцарској и у којој се говори о Бици код Петроварадина и опсади Београда. Дизбах, швајцарски племић који је био првобитно у швајцарској и француској војној служби, касније је прешао у аустријску војску. Овај познати европски војсковођа каријеру је завршио као гувернер Сиракузе на Сицилији и генерал-мајор аустријске војске. Сегмент његових сећања пружа кратак опис битке код Петроварадина и операција аустријске војске током опсаде Београда.