Тумачење тројичне симболике и значења уникатне фреско иконе Богородице Тројеручице и старија посвета Св. Тројици цркве у Карану - Andrejić, Živojin R. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2016)
У раду се анализирају особености уникатне фреско иконе Богородице Тројечуце из Беле цркве у Карану, као и укупна значења њене светотроичне суштине. На основу резултата анализе, појава ове фреско иконе се доводи у везу са евоцирањем старе или успостављањем нове посвете црке у Карану Тројеручици односно Св. Тројици.