Полуструктурирани интервју Листа основних развојних информација за децу и младе ЛОРИ-ДИМ - Krstić, Miroslav Ž. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2015)
Многи психодијагностичари сматрају интервју основном и незаменљивом метдом и проглашавају га „крунским сведоком“ психодијагностичке батерије. Уважавајући тај став и прихватајући чињеницу да су полуструктуирани интервјуи све популарнији циљ овог рада је да психолозима (студентима психологије на основним и мастер студијама, психолозима на стажу, специјализантима и специјалистима медицинске психологије) понуди добар полустру-ктуирани интервју. На основу теоријских знања, више деценијског практичног искуства и више хиљада обављених интервјуа са децом и младима и њиховим родитељима колегама у пракси представљам полуструктуирани интервју под називом Листа основних развојних информација за децу и младе (ЛОРИ-ДИМ). Са надом да ће им овај полуструктуирани интервју као прва техника у психодијагностичкој батерији развојног доба бити од користи у психодијагностичкој процени деце и младих.