Предлог да „учење о другом” постане обавезни предмет у настави филозофије - Bratina, Boris R. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2015)
Овај текст предстаља напор да се академска јавност увери да је дошло време да се „Учење о Другом” уведе као обавезни предмет у старијим годинама студија филозофије. Покушао сам да побројим бар најважније разлоге зашто је то добро. Исто тако, рад образлаже значај самог питања о Другом за филозофску, али не само за филозофску, јавност. Током излагања текста назначио сам и линију у историји филозофије коју би у предавањима и на вежбама из овог предмета начелно требало следити. На крају, на овом курсу студенти би добили могућности различитих извода из њега, било ка социјалној или политичкој филозофији, психологији, филозофији уметности итд.