Други у философији са наличја апсолута /Приказ књ. - доц. др Борис Братина (2010): Проблем Другог у модерни, Београд: Плато/ - Petrović, Aleksandar M. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2015)
У приказу се разматра начин конституције људског Ја у видовима когитативних момената конституције, где се тражи место његовог настанка и одомаћивања. На позив Другог јаство се са њиме сусреће и настаје у свету, улазећи у њега с добродошлицом. Питање слободе се поставља као питање идентитета потеклог из сусрета са Другим, те морала добре воље који модерни субјект чини најсветлијом тековином човечанства.