Цивилно друштво и женске невладине организације у Србији - Vuković, Ana S. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2015)
У раду се разматра положај организација цивилног друштва у Србији, посебно женских невладиних организација. У првом делу рада аутор указује на појам и развој појма невладине организације и положај и проблеме цивилног друштва у Србији. У другом делу рада аутор се бави настанком и развојем женских организација и указује на проблеме у њиховом деловању у оквиру цивилног друштва. У овом делу рада ћемо указати и на важне податке из истраживања о положају женских невладиних организација у Србији.