О коренима и карактеру нормативног уређења кривичног дела крађе у традицији Душановог законодавства - Vujović, Ognjen B. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2015)
У чланку је вршено упоређивање неких норми о кривичном делу крађе из традиције законодавства цара Душана са појединим одредбама римског права. Том приликом се посебно осврнуло на питања разбојништва, крађе плодова и саучесничке крађе.