Да ли категорији house припадају и велике (стамбене) зграде? - Dilparić, Branislava M. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2014)
У раду су представљени резултати испитивања чији је примарни циљ био да утврди да ли / потврди да територији категорије house, тј. денотационом подручју основног значења лексеме house, припадају и они грађевински објекти који се одликују већим / великим бројем засебних стамбених јединица и већим / великим бројем спратова, те да (ли) се, тиме, и овакви типови грађевина могу узимати у обзир приликом одабира „целине за разлагање” у испитивању меронимијског поља кућа и њени делови. Истраживање се заснивало на општим речницима енглеског језика, сликовним и архитектонско-грађевинским речницима, као и различитим неречничким изворима који за тему имају куће, зграде, грађевине и/или (само) нуде примере употребе лексеме house у релевантном значењу.