Намјесништво и инфраструктурни развој - Samardžić, Gligor M; Mlađenović, Marijana Ž. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2014)
У раду се презентују подаци о намјесништву Публија Корнелија Долабеле (од 14. до 20. године н. е.) у провинцији Горњи Илирик/Далмацији. Наративни извори и значајан број епиграфских споменика свједоче о његовој дјелатности на овом подручју. Изузетна историјска вриједност ових свједочанстава огледа се у томе што омогућују потпунији увид у политичке и привредне прилике на Западном Балкану у периоду раног принципата.