Анализа фразеологизама у Prima PLUS уџбеницима немачког као страног језика - Stanojević Veselinović, Marija M. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2025)
Фразеологизми представљају значајан сегмент језика који доприноси изражајности и богатству говора, те њихово усвајање има кључну улогу у овладавању страним језиком. Овај рад анализира присуство и функцију фразеолошких јединица у уџбеницима Prima PLUS намењеним учењу немачког као другог страног језика од петог до осмог разреда у Србији. Циљ истраживања је да се утврди у којој мери и на који начин се фразеологизми појављују у наставним материјалима, како су дидактички обрађени и какву улогу имају у процесу стицања комуникативне компетенције ученика.