Прилог за историју Јањева у периоду социјализма (1945–1991): студија случаја „Oral History Kosovo“ - Miketić, Uroš D. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2025)
Критичком анализом наративних извора (пројекат Kosovo Oral History), релевантне литературе и писања штампе у најбитнијим цртама покушавамо да расветлимо развој Јањева у периоду социјалистичке Југославије. На теме које у тексту детаљније анализирамо упућују нас саговорници пројекта. Рад је првенствено прилог познавању заједнице јањевачких Хрвата.