Иконе зографа Хаџи Костадина Крстева у Добротину и Косовској Каменици - Rajović Ženarju, Ivana S. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2024)
У тексту се презентују иконостаси које је у црквама Светог Димитрија у Добротину и Светог Николе у Косовској Каменици израдио Хаџи Костадин Крстев, велешки зограф. Иконе за оба иконостаса насликао је 1862. године, годину дана након што је израдио иконе за иконостас у цркви у Великом Ропотову, који је публикован пре неколико година. С обзиром на то да се ради о олтарским преградама које су израђене у складу са актуелном зографском пикторалном поетиком, и веома сличним програмом, у овом раду обрађене су заједно. Циљ овог текста је, између осталог, да се скрене пажња на нововековну црквену уметност која сведочи о дугом и непрекинутом животу Срба на тлу данашњег Косова и Метохије, а која је угрожена новим естетско-практичним тенденцијама.