Лексикографски аспект учења руског језика у српском језичком простору - Pavlović Šajtinac, Maja V. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2023)
Тема рада је анализа односа метода наставе руског језика у српском језичком простору и лексикографских концепција речникâ коришћених у наставне сврхе у одговарајућем историјском периоду. Циљ рада је разматрање процеса развоја речничких концепција ових речника и њихове усклађености са важећим методама наставе руског језика у периоду од почетка XX до друге декаде XXI века. Примењујући дескриптивни, компаративни и метод лексикографске анализе, долазимо до резултата који нам могу указати на евентуални даљи развој лексикографских концепција двојезичких руско-српских речника.