Стилско-језичке карактеристике "Успомена" Милана Петровића - Ivanović, Janko R. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2023)
У раду се издвајају и описују карактеристичне језичко-стилске особине мемоара Милана Петровића. Циљ рада је да се применом граматичких и лингвостилистичких критеријума и метода издвоје и опишу основне језичко-стилске особине језика. С обзиром на то да је реч о мемоарима, покушали смо да утврдимо да ли у Успоменама Милана Петровића преовлађују елементи књижевноуметничког или научног функционалног стила. Анализом је обухваћено осам мемоарских текстова овог аутора.