Заклятие смехом В. Хлебникова у преводу на српски језик - Milićević, Sanja R. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2023)
У раду се анализирају кованице у једној од најпознатијих пјесама руског футуристе Велимира Хлебникова, под називом Заклятие смехом. Примјери ауторских кованица из оригиналног текста упоређују се са лексемама које су искоришћене у преводу ове пјесме на српски језик, чији је аутор пјесник Зоран Костић. Анализом су обухваћени творбени и семантички аспекти ауторских и преводилачких кованица и указано је на одређена значењска помјерања која настају с циљем усклађивања версификације или појачавања експресивности.