Популарна култура и интеркултурална комуникација: глас и ехо - Bakić Mirić, Nataša M.; Janković, Anita V.; Stojković, Nadežda M. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2022)
Примарни циљ популарне културе као доминантног облика културе у ХХI веку требало би да буде спајање људи у културолошку синергију. Популарна култура као таква требало би да инсистира на богатству различитости, а не на стереотипима, као што је данас то случај. Овај рад ће анализирати појмове комуникације, културе, интеркултуралне комуникације, културолошког империјализма, као и утицај популарне културе на интеркултуралну комуникацију.