Лични надимци у Доњем Љубешу код Алексинца - Stefanović, Dušan R. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2022)
Предмет истраживања у овом раду јесу мушки и женски лични надимци забележени у Доњем Љубешу код Алексинца. Теренским истраживањем прикупљено је укупно 178 личних надимака, од тога 156 мушких, а 22 женских. У раду je извршенa лексичко-семантичка анализа прикупљене грађе. Сходно њој, извршена је и класификација надимака према мотивима настанка. Као прилог раду састављен је речник надимака у којем је прикупљена грађа акценатски и семантички обрађена. С обзиром на то да су радови овакве врсте на простору Алексиначког Поморавља у дефициту, ово истраживање може бити од великог значаја за изучавање ономастике наведеног предела.