Распоред наставака генитива множине у косовско-ресавском дијалекту (картографски приказ) - Radovanović, Dragana I.; Nikolić, Jovana S. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2022)
У раду се на материјалу забележеном на терену косовско-ресавског дијалекта у монографским студијама и сличним дијалектолошким прилозима, указује на инвентар и домашаје простирања множинских генитивних форми. Ареалним приказом биће обухваћени облици генитива множине именица сва три рода – на простору три поддијалекта К-Р дијалекта. Уз то, ареални преглед ће извесно показати степен очуваности употребе архаичнијих црта у појединим косовско-ресавским зонама (генитив ≤ локатив форме), те балканистичким продорима нарушеност флективног поретка, посебно у рубним подручјима, односно контактним зонама.