Сарајевска политичка елита и завођење шестојануарског режима 1929. године - Mastilović, Draga V. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2022)
Завођење личног режима краља Александра, 6. јануара 1929. године, имало је доста критичара како у земљи тако и у иностранству, посебно од стране оних политичара који су шестојануарским режимом изгубили своју политичку моћ или били прогоњени. Када је у питању Сарајево, у коме су тада дјеловали најважнији чиниоци политичког живота на простору Босне и Херцеговине, завођење шестојануарског режима изазвало је различите реакције међу српским, хрватским и муслиманским политичарима. У раду ће, на основу необјављене архивске грађе, објављених извора и релевантне литературе бити разматране реакције политичке елите у Сарајеву, из реда српског, хрватског и муслиманског народа, на завођење шестојануарског режима, као и њихово политичко дјеловање у новоствореним условима.