Прoцена наставе на даљину на ТВ-у од стране родитеља у току пандемије изазване вирусом ковид19 - Šimonji Černak, Ruženka J.; Marić, Mia R.; Beljanski, Mila B. (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2022)
У условима ванредног стања због пандемије COVID-19, већи део часова за ученике основних и средњих школа је емитован на РТС2 и РТС 3 Јавног медијског сервиса Србије, као и на платформи РТС Планета. На тај начин су родитељи преузели велики део одговорности за образовање своје деце. У раду представљамо резултате истраживања перцепције наставе на ТВ-у од стране родитеља, у највећем броју мајки, деце у основној школи, што је део ширег истраживања наставе и учења на даљину. Учествовало је 554 родитеља из Србије. Коришћен је посебно конструисан онлајн упитник. Квалитет ТВ наставе је процењен кроз девет аспеката. Резултати показују да родитељи у подједнакој мери опажају предности и недостатке наставе на даљину преко ТВ-а. Родитељи процењују да постоји јасан распоред наставе и да се садржаји приказују одговарајућим темпом. Перцепције родитеља се разликују с обзиром на место становања, степен образовања, статус запослења током ванредног стања, као и по броју деце школског узраста у породици. Налази истраживања дали су смернице за даље унапређење наставне праксе у ванредним условима и пружили прелиминарну слику о перцепцији родитеља наставе на даљину преко ТВ-а.