Реконструкција полусастављеног писања и писање диверба (вербализација текста Његошевог Шћепана Малог) - Marojević, Radmilo (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2022)
У овом раду разматра се текстологија ријечи које нису потпуно срасле те се пишу са цртицом (дивизом), као и писање диверба, специфичних сраслица у којима се остварују таутовокалки и хетеровокалски дифтонзи. У раду се примјењује поредбена анализа примјерâ из Шћепана Малог с контекстима из претходна два Његошева спјева ― Горског вијенца и Луче микрокозма и из српске народне баладе о племенитој Асан‑агиници.