Монашка имена у Поменику манастира Дечана (XVI‒XX век) - Rakić, Jugoslava G (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2022)
У раду смо се бавили монашким именима у Поменику манастира Дечана, у ком су записивана имена у периоду од краја XVI до почетка XX века. Имена смо ексцерпирали из рубрика које су предвиђене за упис имена монаха и монахиња, али и из других рубрика у којима су забележена монашка имена. Уз свако име у загради налази се податак о учесталости имена у монашким, али и у мирским круговима, како би се увидела заступљеност и фреквенција монашких имена у народу. Забележена мушка монашка имена највећим делом припадају оној групи календарских која се врло ретко, или се уопште не јављају у народу, док су забележена монашка женска имена прилично распрострањена у мирским редовима.