Типови туђег говора у роману Књига о Милутину Данка Поповића - Dejanovic, Milica (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2022)
Предмет нашег рада представља анализа типова туђег говора у роману Књига о Милутину Данка Поповића. У раду ћемо издвојити све типове и подтипове туђег говора и испитати им функцију. На самом почетку рада навешћемо структурне карактеристике управног и неуправног говора, а затим ћемо издвојити и анализирати примере забележене у роману који нам је послужио као корпус за ово истраживање. У анализи ћемо се служити класификацијом коју је први пут представио Милош Ковачевић.