Изазови у стандардизацији језика – теоријска проматрања - Nikolić, Marina (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2020)
Овај рад представља увод у ново истраживање изазова у стандардизацији српског језика у контексту савремених европских језика. Њиме започињемо утврђивање и праћење промена које се јављају у српској норми које доводе до стварања паралелног стандарда, тзв. неостандарда.