Београдски студенти и политичке организације 1935-1941 - Bondžić, Dragomir; Ristanović, Rade (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2020)
Током међуратног периода на Универзитету у Београду међу студентима одвијао се динамичан политички живот. Аутори су у овом раду настојали да у хронолошким оквирима од 1935. до почетка Априлског рата 1941. укажу на најважније политичке оргганизације које су деловале на овој високошколској установи. Извршена је историографска реконструкција организационе структуре, идеолошко-политичке платформе, облика деловања и утицаја комуниста, Демократског студентског клуба, Омладинске секције Српског културног клуба, Клуба студената ЈРЗ „Словенски Југ“ и Омладинске организације Збор. Посебна пажња је посвећена анализи међусобних односа ових организација од избијања Другог светског рата септембра 1939. до почетка Априлског рата 1941.