Фактичност егзистенције и неговање мудрости - Petrović, Aleksandar (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2020)
За седамдесетгодишњицу живота значајно је постигнуће читавог радног века оно које га заокружује. Излагање прати основне линије тумачења појма времена код Хусерла, Хајдегера и Финка у историјском мишљењу, разматрајући суптилност примедби које је изнео Милан Узелац у својој троделној студији, са феноменологијом нашег времена као исходиштем. Његови увиди су оригинерни и одмереног становишта према топологији.