Специфични типови глаголских ријечи (на грађи Његошевог Шћепана Малог) - Marojević, Radmilo (Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Prištini, 2020)
У овом раду разматрају се: (1) имперфективни глаголи с дијалекатском алтернацијом ‑áва‑/‑àј‑, (2) перфективни глаголи у фонемској структури карактеристичној за имперфективне глаголе, (3) глаголи с аблативним префиксима у‑ и по‑ и (4) глаголи с прозодијским диференцирањем облика и значења. У раду се примјењује поредбена анализа с Горским вијенцем, Лучом микрокозма и другим Његошевим дјелима.