„Цар или управитељ” Ромеја у очима Тоње Кјусопулу - Gašić, Dejan R (Collection of Papers of the Faculty of Philosophy in Priština, 2016)
Приказ књиге: Кјусопулу, Т. (2014). „Цар или управитељ. Политичка власт и идеологија пред пад Цариграда 1453. године”. Београд: CLIO.