Conference as a Barrier Against Fragmentation of the Serbian Language and Its Literature - Panić, Svetlana B. (Collection of Papers of the Faculty of Philosophy in Priština, 2017)
У организацији Матице српске – друштва чланова у Црној Гори, Матице српске у Новом Саду и Матице српске – друштва чланова Матице српске у Републици Српској, у Подгорици је од 26. до 28. маја 2017. године одржан Други Међународни научни скуп „Српско језичко насљеђе на простору данашње Црне Горе, Српски језик и књижевност данас“.