Испитивања високофреквентног електромагнетског поља у животној средини у околини базних станица мобилне телефоније и радио и телевизијских предајника - Grbić, Maja; Todorović, Mićo; Pavlović, Aleksandar; Hrvić, Dejan (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2019)
Рад се бави актуелном проблематиком изложености људи високофреквентном електромагнетском пољу у животној средини. У раду су приказани резултати испитивања која су спроведена у зонама повећане осетљивости које се налазе у близини базних станица мобилне телефоније и радио и телевизијских предајника. Добијени резултати су анализирани и упоређени са референтним граничним нивоима прописаним националном регулативом из области заштите становништва од нејонизујућег зрачења.