Karakteristike i mogućnosti programskog alata za izbor metaloksidnih odvodnika prenapona - Đorđević, Dragan; Stojković, Zlatan; Ivanov, Aleksandar (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2012)
U ovom radu se izlaže postupak izbora metaloksidnih odvodnika prenapona formiran na osnovu uputstava datih u katalozima kompanija Siemens i ABB, pri čemu su poštovane razlike u uputstvima dve kompanije. Nakon toga se prezentuju karakteristike i mogućnosti programskog alata za izbor metaloksidnih odvodnika prenapona. Programski alat je razvijen prilikom izrade master rada pod nazivom “Automatizacija izbora metaloksidnih odvodnika prenapona”. Naposletku se daje primer izbora metaloksidnog odvodnika prenapona primenom razvijenog programskog alata.
Keywords: metal-oxide surge arrester||; ||metaloksidni odvodnik prenapona; metal-oxide surge arresters selection||; ||izbor metaloksidnog odvodnika prenapona; Software tools||; ||programski alati