Међулабораторијско поређење резултата мерења магнетске индукције надземног вода напонског нивоа 400 kV - Grbić, Maja; Pavlović, Aleksandar (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2012)
У раду је приказано међулабораторијско поређење резултата мерења магнетске индукције надземног вода напонског нивоа 400 kV, у коме су учествовале три испитне лабораторије. Међулабораторијско поређење је спроведено у циљу обезбеђења поверења у квалитет резултата испитивања. Резултати мерења су анализирани стандардном методом, применом Еn броја, на основу чега је извршено оцењивање лабораторија.
Keywords: measuring||; ||merenje; interlaboratory comparison||; ||međulaboratotijsko poređenje; non-ionizing radiation||; ||nejonizijuće zračenje; magnetic field||; ||magnetsko polje