Ispitivanje kvaliteta rada agregata A1 u HE „Zvornik“ u primarnoj regulaciji učestanosti - Stanojčić, Vladimir S; Džepčeski, Dane; Arnautović, Dušan; Bogdanović, Slobodan; Pavlović, Jelena (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2012)
Rezultati ispitivanja sistema turbinske regulacije agregata A1 u HE „Zvornik“, koji su prikazani u radu, omogućavaju uvid u stanje i podešenje navedenog sistema kao i analizu odziva ovog agregata u primarnoj regulaciji učestanosti u elektroenergetskom sistemu Srbije. Neposrednom primenom važećih standarda i regulativa iz ove oblasti izvršena je verifikacija postavljenih vrednosti parametara. Navedeni rezultati ispitivanja mogu poslužiti kao podloga za formiranje matematičkog modela turbinskog regulatora i agregata u celini kao elementa elektroenergetskog sistema.
Keywords: parameters||; ||parametri; permanent droop||; ||statizam; load frequency control||; ||primarna regulacija učestanosti; turbine governor||; ||turbinski regulator