Испитивања електричних и магнетских поља у животној средини у околини трансформаторске станице 400/110 kV - Grbić, Maja; Pavlović, Aleksandar (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2018)
Рад се бави актуелном проблематиком изложености људи електричним и магнетским пољима. На примеру трансформаторске станице 400/110 kV дат је детаљан приказ испитивања електричних и магнетских поља индустријске учестаности. Добијени резултати су анализирани и упоређени са референтним граничним нивоима прописаним националном регулативом из области заштите становништва од нејонизујућег зрачења.