Analiza uticaja priključenja većeg broja malih hidroelektrana na struje kratkih spojeva i rad sistema relejne zaštite distributivne mreže - Sučević, Nikola J.; Đurišić, Željko (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2017)
U fokusu ovog rada nalazi se analiza uticaja planiranog ulaska u pogon većeg broja malih hidroelektrana na intenzitete struja kratkih spojeva i rad sistema relejne zaštite jedne realne distributivne mreže u Republici Srbiji. U radu su prikazana potrebna prepodešenja postojećih zaštitnih funkcija, kao i implementacija novih zaštitnih funkcija koje se u trenutnom konceptu zaštite distributivnih mreža ne koriste.