Uticaj naponsko frekventne regulacije CNC brusilice na rad drugih uređaja u električnoj instalaciji niskog napona - Simić, Ninoslav P; Mrvić, Jovan (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2016)
U radu je prezentovano jedno od zapažanja koja su prikupljena tokom dugogodišnjeg ispitivanja električnih instalacija. Obrađen je karakterističan slučaj iz industrijskog pogona u kome su primenjeni potrošači sa U/f regulacijom. Predložen je jednostavan način da se merenjem frekvencije napona u objektima utvrdi postojanje eventualnih neregularnosti u radu pojedinih uređaja i analiziran uticaj oblika strujnog i naponskog signala jednog potrošača na rad ostalih potrošača u pogonu. Naglašena je potreba za verifikacijom električne instalacije odmah po prijemu i instaliranju električne opreme i preporučena je primena najnovijih standarda tokom projektovanja i odabira opreme, u cilju izbegavanja neplaniranih troškova.