Ispitivanje novog rešenja upaljačkog kola za IGBT prekidače - Lukić, Milan V.; Ninković, Predrag (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2016)
U ovom radu je prikazan protokol za ispitivanje novog rešenja upaljačkog kola za komandovanje IGBT prekidačima baziranog na specijalizovanom integrisanom kolu. Prikazan je pregled osnovnih karakteristika namenskih integrisanih kola i priložena je šema razvijenog rešenja sa kratkim opisom rada. Uspostavljena je i sprovedena procedura za ispitivanje njegovih karakteristika i priloženi su snimci koji pokazuju da su karakteristike u skladu sa očekivanim vrednostima. Ovo tehničko rešenje je primenjeno u pretvaraču podizaču napona snage 20kW.