Identifikacija parametara sistema pobude agregata A1 u HE “Pirot” - Joksimović, Dušan; Stojić, Đorđe; Ćirić, Zoran; Arnautović, Dušan; Milinković, Milan; Veinović, Slavko; Milojčić, Nemanja (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2015)
U radu su prikazani ekvivalentni modeli automatske i ručne regulacije sistema pobude agregata A1 u HE "Pirot" i date su vrednosti svih parametara sistema pobude. Na osnovu eksperimentalno dobijenih snimaka odziva na odskočne promene reference regulatora sistema pobude identifikovani su parametri ekvivalentnog modela automatske regulacije i upoređeni su sa vrednostima parametara koje su podešene na samom regulatoru. Eksperimentalno su određene vrednosti statizma po reaktivnoj snazi na generatorskim i mrežnim sabirnicama agregata.