Garancijska ispitivanja sistema pobude agregata A4 u HE “Đerdap 1” - Joksimović, Dušan; Ćirić, Zoran; Klasnić, Ilija; Arnautović, Dušan; Bogdanović, Slobodan; Milojčić, Nemanja (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2015)
U radu su prikazani rezultati garancijskih ispitivanja sistema pobude agregata A4 u HE "Đerdap 1". Sistem pobude je pušten u rad u okviru revitalizacije agregata 2013. godine, dok su garancijska ispitivanja obavljena tokom 2014. godine. Cilj ovih ispitivanja je bio dokazivanje garantovanih parametara novougrađenog sistema pobude. Za potrebe ispitivanja je korišćena baždarena merna oprema visoke klase tačnosti.