Internet aplikacija sa prilagodljivim dizajnom za prikaz interpretacije rezultata gasnohromatografske analize transformatorskog ulja - Polužanski, Vladimir; Bojić, Dragan; Miladinović, Nikola; Lukić, Jelena; Milosavljević, Srđan (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2015)
U radu je prikazana realizacija prototipa internet aplikacije sa prilagodljivim dizajnom za prikaz interpretacije rezultata gasnohromatografske analize transformatorskog ulja. Razvoj ove aplikacije zamišljen je kao jedna faza unutar evolutivnog modela životnog ciklusa internet aplikacije za prikaz podataka iz baze podataka elektroenergetske opreme. U radu je objašnjen ovakav način razvoja aplikacije, najznačajniji rizici koji su prepoznati pri razvoju i način na koji su tretirani. Za izradu prototipa korišćen je programski okvir otvorenog koda Bootstrap. Aplikacija je urađena u ASP.NET programskom okruženju. Sistem za upravljanje bazom podataka je MS SQL SERVER.