Analiza viših harmonika napona i struje i opasnosti od rezonance u mreži sa kondenzatorima - Kostić, Miloje Miloš; Georgijević, Nikola Lazar (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2014)
Svrha analize rezultata merenja je da se predvide eventualne opasnosti od viših harmonika po instaliranju kondenzatora i kondenzatorskih baterija u mreži srednjeg napona (6 kV) RB Kolubara. Iako su izmerene vrednosti za većinu harmonika napona oko dva puta manje od najviših dozvoljenih vrednosti za mreže srednjeg napona, postoji potencijalna opasnost od rezonantih pojava za pojedine harmonike. Pokazano je da rezonantne struje harmonika reda 11