Анализа техно-економских услова изградње соларне електране на крову пословне зграде Електротехничког института „Никола Теслаˮ - Grbić, Maja (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2014)
У раду је приказана анализа техно-економских услова изградње соларне електране на крову пословне зграде Електротехничког института „Никола Теслаˮ у Београду. Извршен је прорачун ирадијације која пада на соларне панеле постављене на датој локацији у току ведрог дана, као и прорачун који је заснован на резултатима мерења хоризонталне ирадијације у Београду. Приказано је идејно решење распореда панела на крову зграде и њиховог повезивања на инверторе. Проверени су услови за прикључење електране на дистрибутивну мрежу и извршена је економска анализа пројекта.