Tehničke specifikacije za nabavku energetskih transformatora - Ristić, Mihajlo; Maksimović, Slobodan; Pejović, Branko; Jovanović, Djordje; Teslić, Dragan; Radojčić, Miroslav; Radin, Vesna (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2025)
U radu je prezentovan složen i kompleksan projekat Internog standarda, IS2 Tehničke specifikacije za nabavku energetskih transformatora, za potrebe Elektroprivrede Srbije ad (EPS ad), prema ugovoru br 2.5.0.012.01 – 39646/4-2022 i 02/04/5076-22 od 29.12.2022. Projekat obrađuje 21 poglavlje, prema programskom zadatku i obuhvata 209 strana. S obzirom na kompleksnost projekta, sadrži i 6 šema i 25 tabelarnih prikaza. Projekat je usvojen na Stručnom savetu EPS ad.
Keywords: energetski transformator; nabavka; tehničke specifikacije; interni standard