Izbor parametara i analiza dinamičkih karakteristika limitera minimalne pobude primenom računarskog modela - Joksimović, Dušan; Klasnić, Ilija; Stojić, Đorđe; Ivanović, Luka; Milojčić, Nemanja; Veinović, Slavko (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2023)
U radu je prikazana metoda za izbor parametara i analizu dinamičkih karakteristika limitera minimalne pobude primenom računarskog modela. Paramateri su određeni parametri primenom metode poništavnja polova za najnepovoljniji radni režim sa aspekta limitera minimalne pobude da bi se osigurala stabilnost u svim radnim režimima. U okviru analize dinamičkih karakteristika koja je prikazana u radu najpre su dobijeni vremenski odzivi i frekventne karakteristike sistema za regulaciju pobude kada je aktivan limiter minimalne pobude. Na osnovu njih su  određene vrednosti pokazatelja dinamičkih performansi koji govore o kvalitetu regulacije. U radu je dat i kratak opis realizacije limitera, kao i opis računarskih modela primenjenih pri analizi.