Deklaracija o usaglašenosti sistema pobude sinhronih mašina - Ćirić, Zoran; Ristić, Mihajlo (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2023)
U radu je izložen sveobuhvatan složeni model za Deklaraciju o usaglašenosti sistema pobude. Dati su potrebni projekti za ocenu usaglašenosti, standardizaciju, akreditaciju i metrologiju. Navedeni su neki moduli ispitivanja i usaglašenosti. Prezentiran je deo ispitivanja po CB šemi niskonaponskih rasklopnih blokova za sistem pobude Tesla ES 7000A koja je po važećim standardima, a za naznačene struje do 7000 A. Dat je i deo ispitivanja po CB šemi elektromagnetske kompatabilnosti za regulator pobude Tesla ES.Prikazana je Deklaracija o usaglašenosti sistema pobude Tesla ES 1600.
Keywords: sistem pobude, deklaracija o usaglašenosti, Tesla ES, CB šeme.