Прорачун подешења заштитних функција нових елемената 500 kV преносног система - Sučević, Nikola J. (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2022)
У овом раду приказан је прорачун подешења заштитних функција елемената преносног система. Анализирани преносни систем чине елементи 500 kV и 230 kV напонског нивоа. Дат је прорачун подешења појединих заштитних функција 500 kV реактора, 500/230 kV/kV ауто-трансформатора и 500 kV далековода. Моделовање мреже и анализе вршене су у софтверском пакету DlgSILENT PowerFactory.
Keywords: преносни систем; подешење заштитних функција; софтверске симулације