Широкопојасна мeрења нивоа електричних поља високих учестаности и одређивање коефицијената изложености - Vulevic, Branislav D; Čičkarić, Ljubiša (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2017)
Излагање људи електромагнетским пољима високих учестаности (изнад 100 kHz) којa потичу од савремених система за бежични пренос информација представља неминовност модерног доба. Захваљујући убрзаном развоју нових технологија, мерних уређаја и њиховог повезивања у мерне системе, првих петнаест година XXI века карактерише појава различитих приступа мерењима а самим тим и процене изложености људи наведеним пољима. Основна сврха овог рада је приказ одређивања коефицијената изложености на основу резултата широкопојасних мерења јачине електричног поља високих учестаности у опсегу од 3 МHz до 18 GHz у животној средини.